Avio ziņas

Uzmanību! 
Situācija Izraēlā: Saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus riskus un neprognozējamu situācijas attīstību, LR Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību doties uz Izraēlu. Valsts teritorijā esošajiem Latvijas valsts piederīgajiem ĀM aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. Šis brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam.
 
Situācija Ukrainā: Civilās Aviācijas Aģentūra (CAA) izziņo aizliegumu visām Latvijā reģistrētām aviokompānijām veikt lidojumus Ukrainas gaisa telpā, kā arī Krievijas gaisa telpā tuvāk par 180 kilometriem no Krievijas un Ukrainas. Brīvdienu operatoru čaterlidojumi un regulārie avio pasažieru pārvadājumi tiek veikti, ievērojot visus drošības noteikumus bez Ukrainas gaisa telpas šķērsošanas.

Elektronisko ierīču pārvadāšanas noteikumi, ceļojot uz ASV

Vēlamies jūs informēt par jaunajiem elektronisko ierīču pārvadāšanas drošības noteikumiem saistībā ar lidojumiem no sākuma un tranzīta lidostām uz galamērķiem ASV.

Iesākumam vēlamies atgādināt pasažieriem par nepieciešamību savlaicīgi ierasties lidostā visu nepieciešamo procedūru veikšanai, tai skaitā reģistrācijai (check-in), drošības pārbaudēm un nokļūšanai līdz iekāpšanas vārtiem (gate). Ņemiet vērā, ka ikvienam pasažierim var tikt veiktas papildu pārbaudes un uzdoti papildu jautājumi.
Jaunie noteikumi attiecas uz elektronisko ierīču pārvadājumiem lidojumos uz ASV. Pasažierim pēc drošības dienesta darbinieka pieprasījuma ir jāspēj tūlītēji nodrošināt šādas prasības:
drošības pārbaudes komandas klātbūtnē ieslēgt jebkuru elektronisko vai ar baterijām darbināmu ierīci, piemēram, telefonu, planšetdatoru, e-grāmatu, klēpjdatoru, lai nodemonstrētu tās funkcionēšanu. Ja pēc pieprasījuma pasažieris nav spējīgs nodemonstrēt, ka ierīce ir uzlādēta un darbojas, pasažieris plānotajam reisam netiek pielaists.

Lūdzam pārliecināties, ka varat nodrošināt pilnīgu šādu ierīču uzlādi vēl pirms ierašanās lidostā. Lūgums neievietot rokas bagāžā un neienest lidostā nekāda veida nestrādājošas elektroniskās ierīces, pretējā gadījumā jūs netiksiet pielaisti lidojumam kā plānots.

Pasažieriem, kas lido uz ASV ar pārsēšanos:
Ja jūs lidojat uz ASV, veicot pārsēšanos, it īpaši saistībā ar garajiem ceļojumiem, lūdzu, pārliecinieties, ka neiztukšojat un pilnībā neizlietojat ierīcē esošā barošanas avota strāvu, veicot pirmo ceļojuma daļu. Lidostās uzlādes punktu pieejamība ir ļoti ierobežota. Pasažieriem joprojām ir atļauts lidmašīnā izmantot elektroniskās ierīces saskaņā ar agrākiem spēkā esošajiem noteikumiem.

Jautājumi un atbildes

Uz kādām elektroprecēm attiecas drošības noteikumu izmaiņas?

Šīs papildu pārbaudies attiecas uz tādām elektroniskajām ierīcēm kā planšetdatori, telefoni, e-grāmatas, klēpjdatori. Ja drošības dienests pieprasa ieslēgt jūsu rīcībā esošo elektronisko ierīci, jums šī prasība ir tūlītēji jāizpilda.

Kas notiek, ja elektroniskās ierīces barošanas avotā nav strāvas?

Ja jūs nespēsiet nodrošināt elektroniskās ierīces darbību, jūs netiksiet pielaisti plānotajam lidojumam. Ja ierīci nav iespējams ieslēgt, to nedrīkst ievietot rokas vai nododamajā bagāžā.

Ko darīt, ja, lidojot uz ASV, ir ieplānotas pārsēšanās un kādas elektroniskās ierīces baterija ceļā ir izlādējusies?

Visās elektroniskajā ierīcēs ir obligāti jābūt strāvai un, ja ierīces nebūs iespējams uzlādēt, jūs netiksiet pielaisti lidojumam. Ja ir ieplānots garāks lidojums, lūdzu, pirms nokļūstat tranzīta lidostā, lai dotos tālāk uz galamērķi ASV, lietojiet rīcībā esošās elektriskās un elektroniskās ierīces taupīgi.

Vai lidojumam uz ASV papildu pārbaudes tiks veiktas visiem pasažieriem?

Visiem pasažieriem, kas lido uz ASV, ir jābūt gataviem īpašumā esošo elektronisko ierīču pārbaudei, t.i., tajās ir jābūt pietiekošo daudz strāvas, lai tās varētu izmantot.

Vai lidmašīnas salonā ir atļauts ienest jaunu elektronisko ierīci, kas iegādāta lidostas veikalā un tajā nav strāvas?

Pasažierim jebkurā gadījumā ir jāspēj nodemonstrēt, ka ierīce pilnībā darbojas. Drošības dienestiem pirms iekāpšanas vārtiem ir tiesības pārbaudīt arī pašu ierīci un ierīces iepakojumu. Lūdzu, veiciet visus nepieciešamos pasākumus, lai jūsu iegādātās elektroniskās ierīces tiktu uzlādētas pirms sasniedzat drošības pārbaudi un iekāpšanas vārtus.

Vai lidostās tiks ierīkoti papildu uzlādes punkti?

Tiks ierīkoti daži papildu uzlādes punkti, taču pasažieriem ir jāparūpējas, lai īpašumā esošajās elektroniskajā ierīcēs vienmēr būtu pietiekoši daudz strāvas. Lūdzu, veiciet visus iespējamos pasākumus, lai jūsu īpašumā esošās elektroniskās ierīces būtu pilnībā uzlādētas pirms ierodaties lidostā.

Vai pasažieriem ir atļauts lidmašīnā izmantot elektroniskās ierīces?

Pasažieri drīkst izmantot elektroniskās ierīces lidmašīnā. Iepriekšējie noteikumi par elektronisko ierīču izmantošanu Lidojuma režīmā paliek spēkā.

Vai pasažieri kā parasti drīkst izmantot mobilo iekāpšanas karti?

Jā, pasažieriem joprojām kā iekāpšanas kartes ir iespēja izmantot savus mobilos telefonus. Lūdzu, pirms ierašanās lidostā pārliecinieties, ka elektroniskajām ierīcēm, kurās atrodas iekāpšanas kartes, ir pietiekošs bateriju darbības laiks.
bottom logo
   +371 67283300         [email protected]

   

Sazināties ar mums

Jaunumi

Es piekrītu Privātuma politika
bottom logo
   +371 67283300
   [email protected]
   
American Express    IATA   ALTA